SCOOTER RIJDEN, hier alle informatie

START

Oriëntatie

Voor de koop

Scooter kopen

Gebruik scooter

Bijlage


Links contact Zoek

Gratis Scooter Pakket?!?
(Normaal €27,-)
aanbieding
Bij afsluiten verzekeringmobiele website html5
Mobiele website


BLOG!
Disclaimer Privacy Algemene voorwaarden

Oude site

©2010-2013, Martin Beck

KOOP NU JE HELM!
Aanbiedingen
helm aanbieding webshop

BEREKEN
GRATIS JE
SCOOTER
KOSTEN

TIP !
scooter kosten berekenenElektrische scooters

Scooter Overige verzekeringszaken

 • Eigen risico. Dit is het deel van de schade wat voor eigen rekening komt. Dus als je eigen risico 150 euro is en je hebt een schade van €1000. Betaal je zelf €150,- en de verzekering €850,-. Voor schades kleiner als €150,- is er dus niets bij de verzekering te halen.
 • Rechtsbijstand. Een rechtsbijstandverzekering houdt in dat je bent verzekerd van juridisch advies en deskundige rechtshulp. Ook eventuele kosten van rechtsbijstand die uit deze rechtshulpverlening voortvloeien, zijn hierbij verzekerd. Zo helpt deze verzekering je bijvoorbeeld geld te vorderen bij schuldige bij een schade buiten je schuld om.
  Let op dat je je niet dubbel verzekerd voor verkeersrechtsbijstand. Vaak is het goedkoper om een rechtsbijstand verzekering voor het gezin af te sluiten met een verkeersmodule, alle voertuigen zijn dan op 1 polis verzekerd.
 • ongevallen opzittende verzekering. Met deze verzekering kan je schade aan jezelf en je medepasagiers verzekeren. De verzekering keert eenmalig een premie uit bij overlijden of blijvende invaliditeit ongeacht de schuldvraag. Ook zijn goederen meeverzekerd.
 • Andere benamingen. Elke verzekeringsmaatschappij is vrij zijn eigen namen te kiezen voor zijn verzekeringsproducten. Sommige maatschappijen hebben het over een volledig casco dekking, andere over een aparte diefstal en ongevallen verzekering. Goed de voorwaarden lezen dus!
 • Verstrek altijd eerlijke gegevens. Het is verstandig altijd eerlijke gegevens te verstrekken aan een verzekering. Als je dat niet doet loop je het risico dat de verzekering niet uitkeert als je een schade maakt. Dus geen schades of andere dingen verzwijgen luidt hier het advies. De schades en claims kunnen flink oplopen, zeker bij blijvende letsels.
 • Leeftijd. Veel verzekeringen hebben een premie verbonden aan een bepaalde leeftijdsgroep. Hoe jonger je bent hoe meer premie je moet betalen.
  Let Op: Je bent bij de meeste verzekeringen niet verzekerd als je premie betaald voor bijvoorbeeld de leeftijdsgroep 45-54 jaar en er wordt schade gemaakt door iemand van 18. Het is dus onverstandig de scooter op naam van je ouders te verzekeren.
 • Schadevrije jaren. Veel verzekeringen bieden korting als je een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. Soms tellen jaren van je autoverzekering mee, soms kan je je schadevrije jaren van je scooter polis meenemen naar een toekomstige autoverzekering. Let wel op dat je geen terugval heb op de polis van je auto als je met je scooter een ongeluk maakt.
 • Opvoeren. Als je scooter opvoert is, hoeft een verzekering niet uit te keren.
 • De hoogte van je premie hangt af van de volgende zaken: Woonplaats, leeftijd, schades in het verleden, soort scooter.
 • Misschien kun je via je werk of een ander lidmaatschap met collectiviteitsvoordeel een verzekering afsluiten. Maar dan nog loont het vaak de moeite verder te kijken.

Site voor het afsluiten van een verzekering.

http://www.verzekering.nu
www.geencentteveel.nl
http://verzekeruzelf.nl

Als je een goedkope verzekering hebt gevonden moet je goed de voorwaarden doorlezen. Is je scooter verzekerd voor aanrijding en diefstal, hoe zit het met vandalisme, heb je een rechtsbijstand verzekering nodig of niet. Lees goed de voorwaarden door en als alles bevalt sluit je hem af.

Een verzekering is met de verkoop van de scooter niet meer overdraagbaar zoals dat mogelijk was voor de komst van het kenteken. Als je een scooter verkoopt of wegdoet kan je met je vrijwaringsbewijs je verzekering beëindigen. Anders ben je vaak verplicht je jaar af te maken.

Wanneer welke verzekering < Kosten berekenen > Papieren